Nieuwtjes

Carnaval 2018

Carnaval 2018 nadert snel, de voorbereidingen en repetities worden steeds gezelliger en de plannen rondom de carnavalsdagen worden gemaakt.Verder zijn we natuurlijk weer volop bezig met uitbreiding van ons repertoire. Mochten er lezers zijn die van dit bericht een goede indruk van ons hebben en die toevallig ook een muziekinstrument bespelen, of iemand kennen die graag bij een gezellige band wilt komen spelen, neem dan graag contact op voor meer informatie. Op dit moment zoeken we vooral versterking op de volgende instrumenten: alt-saxofoon, tenor-saxofoon. bariton, trombone, percussie. Maar je mag altijd contact met ons opnemen voor informatie...

Ons e-mail adres is : dreddezewir@hotmail.com en dreddezewir@gmail.com

We repeteren elke vrijdagavond vanaf 20,30 tot………. In ons repetitiegebouw.


Carnaval 2016

Carnaval 2016 is weer voorbij. We hebben onze muzikale klanken en gezelligheid weer in Etten-Leur laten gelden, maar ook in de wijde omtrek. We zijn te horen en zien geweest in natuurlijk Etten-Leur, maar ook in Roosendaal, Breda ( voor Baronie-tv!!), Oudenbosch, Hilvarenbeek, en Nogmaals Breda (Ginniken) en overaal werd er genoten van onze aanwezigheid. Nu zijn we weer met beide benen op de vaste bodem en gaan we weer vooruitkijken naar de volgende gelegenheden om op te kunnen treden. Verder zijn we natuurlijk weer volop bezig met uitbreiding van ons repertoir. Mochten er lezers zijn die van dit bericht een goede indruk van ons hebben en die toevallig ook een muziekinstrument bespelen, of iemand kennen die graag bij een gezellige band wilt komen spelen, neem dan graag contact op voor meer informatie. Op dit moment zoeken we vooral versterking op de volgende instrumenten: alt-saxofoon,temor-saxofoon. bariton, trombone, percussie. Maar je mag altijd contact met ons opnemen voor informatie...


Carnaval 2014

Carnaval 2014 was weer een succesvolle periode waar we vele gezellige, leuke optredens hebben kunnen geven. Met dank aan eenieder die hier een steentje aan hebben bijgedragen. We hebben onze muzikale klenken ten gehore gebracht in Zegge, Prinsenbeek, en in Etten-Leur. Na een weekje rust gaan we ons weer voorbereiden op de volgende optredens die in het verschiet liggen.


21 maart 2010, optreden IJsselstein

Weer een optreden op de markt in IJsselstein. We vertrokken rond kwart voor 12, en na een rit van ongeveer een uur kwamen we aan. Meteen maar richting de markt, waar een plekje werd gezocht en waar we meteen begonnen met spelen. Na enkele nummertjes gespeeld te hebben, even pauze, en daarna meteen weer verder spelen. Af en toe een vals nootje er tussendoor, maar dat moet kunnen. Soms even parkeerschijven bijdraaien, en daarna weer van voor af aan op de markt beginnen. Aan het eind van de middag werden de laatste nootjes eruit geperst, waarna iedereen eventjes wat eten ging halen. Op het moment dat de hele band weer compleet was liepen we weer naar de auto's en gingen we op weg naar huis. Een geslaagde middag kan ik wel zeggen!


Carnaval 2010

Inleiding
Net als vorig jaar is het ook dit jaar weer carnaval. Voorgaande jaren was dat altijd al een gezellige tijd, en hopelijk geldt dat dit jaar ook weer.

Onderzoeksvraag
Wordt de carnaval dit jaar weer net zo leuk als vorig jaar?

Hypothese
De carnaval zal weer net zo leuk zijn als vorig jaar.

Materialen
Enkele vaak koperen voorwerpen die lucht in trilling brengen wanneer erop geblazen wordt, enkele voorwerpen die de lucht in trilling brengen wanneer er tegenaan geslagen wordt, enkele lieden die dit bewust laten gebeuren als ze op het podium staan, enkele andere mensen die zelf geen muziekinstrument bespelen, maar toch overal bij zijn, een dame die haar stembanden tijdens de optredens laat werken, een grote groep dames en heren die naar bovenstaande mensen luisteren, een hele hoop glaasjes met als inhoud onder andere de stof C2H5OH. Verder een groot voertuig met een ongemotoriseerd voorwerp op wielen daarachter, een persoon die dit voertuig bestuurt, een karretje met een stoel erop, pakken in alle kleuren en maten en vooral een goed humeur.

Methode
Op vrijdag hebben we ons een keertje niet aan de vaste rituelen gehouden, want ze zijn 's avonds met de trein naar Roosendaal gegaan, in plaats van het jaarlijkse optreden bij de opwarmaovut van de Hutseklutsers. We hebben in twee gezellige cafés opgetreden en in één daarvan hebben we aan een wedstrijd meegedaan, waarbij we op een hoog tempo een nummertje moesten spelen. We hebben nèt niet gewonnen, maar we zijn wel op een gedeelde tweede plaats geëindigd. Ook hebben we buiten op het plein buiten nog wat wachtende mensen vermaakt, totdat het tijd werd om de laatste trein naar Etten-Leur te nemen.
De volgende dag weer vroeg uit de veren om aan de carnavalswagen van de volgende dag te werken. Er wordt een hoop bevroren water uit de lucht voorspeld, dus een dak boven ons hoofd is geen overbodige luxe. Toen deze klus af was, zijn we naar het Witte Paard gereden, waar we voor het lokale radiostation een optreden hadden. Na dit optreden en een drankje zijn we met de bus naar Breda gereden, waar ze ons, na ons geslaagde optreden van vorig jaar, graag nog eens terug wilden zien. 's Avonds waren we ook weer welkom bij de Goesting, waar we samen met andere bands weer wat leuke optredens hebben gehad.
Zoals ieder jaar deden we op zondag weer mee aan de optocht. 's Morgens weer om half elf verzamelen om de laatste hand(en) te leggen aan de opbouw van de carnavalswagen. Ballonnen blazen, slingers ophangen, hooibalen erin om op te zitten en ook weer een hoop drank, chips en broodjes. Ondanks de kou stond er op de Markt in Etten en op het plein in Leur redelijk wat volk te genieten van de muziek.
Dit jaar wilden we op maandag eens wat anders dan het MaMi-spektakel. Daarom was er voor deze ochtend een gezellige spelletjesmiddag georganiseerd. Om de beurt moest een persoon een vraag stellen, een muziekje voorspelen (of neuriën) of iets nadoen, terwijl de anderen moesten raden wat het was. Na deze verrassing (bijna niemand wist dit van tevoren) gingen we naar de Peer, waar net als vorig jaar een kapellenfestival was. Het café zat tot de nok toe vol met mensen, die allemaal veel van onze muziek genoten. Nadat we 's avonds gegeten hadden, zijn we naar het Verloren Bal in Prinsenbeek gegaan. Al was de zaal aan het begin van de avond best wel leeg, het werd toch erg gezellig. Verschillende bandjes traden er op. Eigenlijk zouden we daarna om half één nog een optreden hebben in Hoeven, maar iedereen vond het wel genoeg geweest voor vandaag en we hebben dat optreden dan ook afgebeld.
En toen was het alweer de laatste dag van de carnaval. Net als voorgaande jaren hebben we de mensen van het Hooghuys weer vermaakt met onze muziek. In de latere uurtjes van deze dag twee optredens in café Roeloffs, één optreden was voor een kleine groep mensen, die 'So exited' raakten van dat bijna gelijknamige lied. Later hebben we ook nog een keer voor een groter publiek opgetreden. Daarna hebben sommigen nog wat rauwe vis naar binnen gewerkt, alvorens carnaval dit jaar voorbij was.

Resultaten
Een enthousiast publiek en enkele gezellige dagen!

Conclusie
De carnaval is weer goed geslaagd!

Discussie
Tja, wat zouden we volgend jaar gaan doen? Heeft de carnavalscommissie al ideeën?


Dagje IJsselstein

Zondag 20 december, de wereld is wit en als we een liniaal de sneeuw instoppen ligt er zo te zien dik 40 cm, op sommige plaatsen meer dan een halve meter! Weersalarm hier, besneeuwde snelwegen daar, zou het wel verstandig zijn om naar IJsselstein te rijden voor het beloofde optreden? Omdat we nu eenmaal een stelletje fanatieke waaghalzen zijn wordt het een JA en met drie auto's volgeladen met muzikanten en instrumenten trotseren we de sneeuw op weg naar IJsselstein, alle verkeersalarmen ten spijt.

Na een spannende (en vooral lange) rit komen we aan en tot onze opluchting blijken de inwoners van IJsselstein ook dappere, sneeuwtrotserende waaghalzen te zijn die gewoon naar de kerstmarkt komen. Met andere woorden: er is volk.
Een paar uur lang hebben we de kerstmarkt opgevrolijkt met onze goed ingestudeerde kerstnummers, al was het af en toe wel nodig om een versterkende slok glühwein of warme chocomel te drinken.

Al met al was het een gezellig en gedenkwaardig optreden en waren we blij dat we toch waren gegaan. Omdat we vonden dat we wel een schouderklopje verdiend hadden, zijn we maar met zijn allen naar de Goesting gegaan voor een heerlijk avondeten.

Om de dag helemaal af te maken kwam in de Goesting het nieuwste Dreddezewirtje ook nog langs: Tijs! Papa Peter (mascotte & entertainer van de band) en mama Floor (saxofoniste) zijn ervan overtuigd dat het een bovenste beste muzikant zal worden!


IJsselstein, 14 juni 2009

Het is alweer een hele dag geleden dat we in het zonnige IJsselstein zijn geweest.. Gisteren in het begin van de middag werden we nog behoorlijk weggeregend, hier lieten wij ons echter niet door afschrikken en het publiek gelukkig ook niet! Geholpen door wat zonneschermen (winkeliers bedankt!) en paraplu's was het een rustig begin van de dag. Zodra het zonnetje er echter door kwam begon het pas echt lekker te gaan. De terrasjes stroomden vol en de winkelende IJsselsteiners bleven graag een paar nummertjes kijken. Er ging zelfs her en der een raampje open om mee te genieten van de muziek.. Kortom het was weer een geslaagde middag!


Dreddezewir te koop!!

Jaja, lang verwacht, en lang gewild! De eerste CD van Dreddezewir is in de maak!
Na een lange doch voldane ochtend bij NAC zijn er 17 nummers opgenomen van deze kleurrijke en klankvolle band! 13 juni aanstaande wordt door onze experts de cd afgemixt (we gaan er van uit dat dit eigenlijk niet nodig is, maar ja, even checken is altijd goed).
Er wordt door verschillende mensen druk gewerkt aan de lay-out van de CD-hoes. En dan kunnen de CD’s in de verkoop! Hopelijk net op tijd om op 14 juni het publiek in IJsselstein blij te maken met een uniek cd’tje. Voor eenieder die er niet op kan wachten, je kunt nu alvast een bestelling plaatsen via het gastenboek van deze website.
Alle lof, eer en natuurlijk dank aan Michel van de Popcorner.


Vooruitblik carnaval 2009

Ieder jaar tijdens carnaval bij onze optredens in Etten-Leur en omgeving krijgen we in de aankondiging te horen: DREDDEZEWIR! Ook dit jaar zullen we ons weer veel laten zien in Etten-Leur.

Zo zullen we ook dit jaar weer beginnen op Leur met de opwarmaovut bij de Hutseklutsers. En aangezien wij niet mee doen met de strijd Etten of Leur zijn we de daaropvolgende dagen ook in Etten te vinden. Op zaterdagmiddag zullen we in het Witte Paard onszelf laten horen en 's avonds gaan we naar d'n Goesting waar we samen met Simpelfonie en wat andere kapellen carnavallend Etten-Leur zullen vermaken.
Op zondag is Dreddezewir zoals alle jaren weer van partij tijdens de optocht door Etten en Leur. Ook dit jaar zijn we weer van plan de ‘met de muziek meej trofee’ binnen te halen. We hebben dit jaar een paar geweldige acteurs bij die er een leuke show van zullen maken.
Het MaMi-spektakel van dit jaar - poortje dansen - vinden we zo leuk dat we dit jaar mee gaan doen in plaats van mee te toeteren. Het gaat vast een ontzettend gezellige middag worden! Maandag gaan we het eens buiten Etten-Leur zoeken: een avondje Hoeven staat dan op het programma. We zijn benieuwd of ze daar net zo goed feest kunnen vieren als hier!
Dinsdagmiddag zullen we de mensen in het Hooghuys verblijden met onze muziek, het is altijd een vrolijke boel daar! Wat we 's avonds gaan doen is nog een verassing, maar het zal zonder twijfel een klapper worden!

We willen iedereen veel plezier wensen deze carnaval en onthoud: Geniet nooit met mate!


Creatief weekend 2008

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag hadden we ons jaarlijks terugkerend 'creatief weekend'. Tijdens zo'n weekend wordt er vooral heel creatief gebarbecued, rond het kampvuur gezeten en gedronken maar er komt altijd wel iets productiefs uit!

Vrijdagavond begon het festijn. Eus en Janny hadden 's middags al de boodschappen gedaan (drie karretjes vol boodschappen en eentje vol bier…) en 's avonds werd er een enorme berg heerlijke macaroni voor ons gekookt. Voldaan hebben we ons hierna rond het kampvuur geschaard waar we gezellig liedjes met zijn allen zongen en alvast de taken verdeelden voor zondag.

Zaterdag hebben we eerst met zijn allen ontbeten en vertrokken daarna naar een braderie in Vlaardingen waar we zouden spelen. Daar aangekomen brak het zonnetje al snel door en hebben we de hele middag heerlijk gespeeld, met veel leuke reacties uit het publiek. Van Slagerij Wapenaar kregen we als bedankje een heel barbecue-pakket mee voor die avond, waarvoor wij de slager nog eens hartelijk willen bedanken! Met zo'n overheerlijk pakket kon de avond natuurlijk niet meer stuk en wederom draaide het uit op een kampvuurtje en gezelligheid.

Zondag was het tijd voor het echte werk! Na een gezamenlijk stevig ontbijt ging iedereen aan zijn/haar taak. Er is aardig wat werk verzet die dag; zo is er een instrumentenrek gemaakt voor in de bus zodat er geen ongelukken meer gebeuren met een vallende grote trom.. Ook is er gebrainstormd over een opstelling voor op de wagen en een act voor tijdens de optocht. Hier zijn hele leuke ideeën uit voortgekomen, maar dat zal u met carnaval wel zien! Daarnaast hebben we het repertoire voor kerst en sinterklaas uitgebreid en muziek geselecteerd voor aankomende carnaval. Dit zijn maar enkele van de dingen die gedaan zijn, alles bij elkaar was het een goed besteedde zondag en een zeer geslaagd weekend!


Tijd van komen en gaan...

Sinds kort hebben we een nieuwe aanwinst bij de trompetten.. Na een paar keer meegeblazen te hebben en aangekeken te hebben wie nu die Dreddezewirtjes zijn heeft Arjan besloten om zich als Dreddezewirtje aan te sluiten...

Helaas is er ook een tijd van gaan.. Joep heeft besloten om als Dreddezewirtje af te zwaaien, wij willen hem nog hartelijk danken voor de leuke jaren dat hij bij ons is geweest!


Dreddezewir speelt bij Adje's Revue

De Etten-Leurse blaaskapel Dreddezewir speelt een rol in de show van Adje.
15 apr 2008, 08:22 - ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse blaaskapel Dreddezewir speelt op woensdag 23 april eenmalig in de show van Adje & Theo in De Nobelaer.
Adje (Arijan van Bavel) mag dan slungelig overkomen, in het dagelijks leven zorgt hij de laatste tijd voor de nodige commotie. Gisteren was het weer prijs in de gemeenteraad van Tilburg vanwege het theater Midi dat Van Bavel wil huren. Daarnaast had Adje vorige week ruzie met regisseur Dick Maas. Maas gaat een film maken over het leven van Adje, maar de sidekick van Paul de Leeuw kwam tot ongenoegen van Maas bij de perspresentatie niet opdraven. Ondertussen gaat de theatertour Adjes Revue van Nu gewoon door. De in Breda geboren Van Bavel is bekend vanwege zijn optredens in de tv-show van Paul de Leeuw. De revue van Adje bestaat uit sketches, liederen en een poedelshow. Tijdens ieder optreden speelt er een lokale band mee. Dreddezewir is opgericht in 1993 en blaast covers van Guus Meeuwis tot The Rolling Stones. Tijdens het carnaval verandert het gezelschap in een dweilband.

Voor het optreden met Adje heeft de band speciale partituren van Adje gekregen. Volgens Claudia Verlind van De Nobelaer zoekt Adje in iedere stad waar hij optreedt een band uit de regio. Volgens Verlind speelt de groep twee nummers die in het verhaal van de show passen.


1 maart: Houdoeavond

Vol trots gingen we op 1 maart op de Houdoeavond onze prijs in ontvangst nemen die we met de optocht op carnavalszondag hebben gewonnen.
Met de muziek meej trofee!


Carnaval 2008 zit er weer op!

Voor carnaval 2008 was begonnen hadden we al een paar leuke feestjes gehad. Zo hadden we de vrijdag ervoor Blaoskabaol in het Turfschip, georganiseerd door de Turfblazers. Het was onze eerste keer daar en zeker goed bevallen! Lekkere ruimte om te spelen en een leuk publiek. Een hele goede opwarmer voor de carnaval!
Op de woensdag voor carnaval gingen we als hofkapel mee met de Stijloren naar het gehandicaptenbal in zaal Rovers. Het blijft ontzettend leuk om een feestje te bouwen met die mensen, ze kijken er het hele jaar naar uit, zijn leuk aangekleed en hebben er echt plezier in! Erg leuk om daar muziek voor te maken.

En dan was het eindelijk zo ver, carnaval!
Vrijdagavond zoals ieder jaar opwarmavond bij de Hutseklutsers en zoals ieder jaar weer een zeer geslaagde avond. Iedereen heeft er zin in, een aantal mensen heeft weer een creatieve aanvulling op het bandpak zoals een leuke hoed, pruik of handjes-diadeem en het bier blijft maar komen. Altijd leuk!

Zaterdagochtend deed het dan ook wel even zeer dat we om tien uur al afgesproken hadden om de spandoeken te maken voor de carnavalswagen voor de optocht. Maar gedeelde smart is halve smart, dus samen viel het wel mee. De spandoeken zijn die ochtend nog afgekomen en 's middags gingen we op weg naar de Markt waar we opgewacht werden door de Stijloren. Als hofkapel hebben we de kinderoptocht uitgezwaaid en hebben daarna bezoekjes gebracht aan het Witte Paard, de Nobelaer en cafe De Klomp. Een geslaagde middag! Hierna gingen we terug naar het Witte Paard voor het avondeten. De samenstelling van de zaal bleek iets anders dan verwacht maar de muzikanten van Dreddezewir laten zich natuurlijk niet kennen en vonden alsnog ergens een lange tafel en stoelen. Die avond werden we verwacht op het kapellenfestival van de mannen van Simpelfonie in d'n Goesting. Leuk gevarieerd publiek, leuke andere kapellen en lekkere frisjes. Frisjes ja… We moesten laat op de avond nog spelen en wilden natuurlijk nog wel een paar gève noten kunnen blazen (of kunnen trommelen).

Zondag stond zoals ieder jaar in het teken van d'n optocht. 's Morgens vroeg (alweer tien uur, ai ai…) de wagen optuigen en voorbereidingen treffen. Een slordige zestig broodjes werden gesmeerd, een hoop drank werd aan boord geladen en 's morgens stond de glühwein al op het vuur die al uitgebreid gekeurd was voor we op weg gingen naar de optocht. Goedgekeurd, overigens!

Maandag konden we lekker uitslapen, een goed begin van de dag! We zijn deze dag muzikaal begonnen op het MaMi-spektakel, waar we met z'n allen zouden gaan klompendansen. Een wereldrecord werd opnieuw gevestigd en de klompen hangen nu uiteraard heel burgerlijk in de tuin aan het tuinhuisje. Na het klompendansen meteen door naar eetcafé de Peer waar een kapellenfestival was. Dat was kort en krachtig want iedereen was moe, moe, moe. Lekker frietjes gegeten met z'n allen en daarna door naar Rijen. Daar was een carnavalsavond waar we samen met wat andere kapellen de muzikale invulling zouden verzorgen. Onze eerste keer daar, altijd leuk om met carnaval weer eens iets nieuws uit te proberen!

En toen brak de dinsdag al weer aan. Een rustig dagje, 's middags hebben we gespeeld in het Hooghuis, een jaarlijks terugkerend bezoek wat elk jaar weer een succes is. 's Avonds uitblazen bij de Bacchanten in de burgemeester. En afblazen was het, alle energie die er nog in zit kan er deze laatste avond uitkomen en dat doet het! Erg gezellig weer, een goede afsluiter voor de carnaval.

En nu zit het er weer op. Carnaval tenminste, want wij gaan gewoon door! Elke vrijdag weer repetitie onder het genot van een frisje of een biertje. Mocht u na het lezen van dit verslag de kriebels hebben gekregen: we kunnen nog versterking gebruiken in de vorm van een bariton, trombone en tenorsaxofoon!

Tot de volgende keer weer, en blijf de site in de gaten houden!